Tabără crede că l-ar fi făcut invidios pe Ceauşescu pentru producţia mare de grâu la hectar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, se laudă cu o producţie de cereale la hectar ajunsă la o valoare record, atinsă doar pe hârtie înainte de anul 1989. În faţa unei aşa recolte, Nicolae Ceauşescu ar "muri de invidie", crede şeful de la Agricultură.

"Cred că ar muri Ceauşescu să vadă că în România se realizează acum producţii de 7 tone de grâu la hectar", a spus Tabără, la un seminar organizat de Mediafax.

El a spus că două soiuri româneşti de grâu au realizat recorduri privind producţia pe hectar.



"Aceste două soiuri au avut o producţie medie de 7 tone la hectar. Media! Înainte de 1989 ştiţi să se minţea că avem producţii de 6 tone sau de 8 tone de grâu la hectar. Acum sunt în realitate, au o calitate impecabilă şi pot face faţă oriunde în lume", a apreciat ministrul.

Oficialul de la Agricultură estimează că în acest an vom avea o producţie de grâu de 6 milioane de tone, în creştere cu 7% faţă de anul trecut, la o suprafaţă cultivată de circa 1,8 milioane de hectare.

Din aceste date reiese că media producţiei de grâu la nivel naţional este de 3,3 tone la hectar, de două ori mai puţin decât se raporta înainte de 1989.

Ceaușescu, ziare vechi
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite