Tabără: Ministerul Agriculturii are un buget pe plus,dar mic faţă de necesităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Tabară, noul ministru al Agriculturii s-a întâlnit astăzi la minister cu fostul oficial pentru a prelua ştafeta. El spune că nu a venit cu o nouă echipă de conducere la minister, dar că este bine să fie continuitate. În ceea ce priveşte bugetul instituţiei, el spune că Ministerul Agriculturii are un buget pe plus, dar unul mic faţă de necesităţi.

După ce a fost invesit oficial la Cotroceni, la ora 12, în funcţia de ministru al Ministerului Agriculturii, Valeriu Tabără a avut o întrevedere cu fostul oficial al insitituţiei, Mihail Dumitru. Tabără l-a felicitat pe Dumitru pentru activitatea de până acum, iar Dumitru l-a atenţionat că are "o mare provocare în faţă".În ceea ce priveşte bugetul acestei insituţii despre care Dumitru a spus că l-a lăsat pe plus, Tabără crede că este unul mic faţă de necesităţi. "Ministerul Agriculturii are acum un buget pe plus, dar este mic pentru necesităţile pe care le are", a menţionat noul oficial.

De dimineaţă, Dumitru, ministrul remaniat al Agriculturii, a spus, la momentul prezentării bilanţului, că a găsit visteria ministerului goală, iar acum este una pe plus. El arată că a obţinut de dimineaţă de la Ministerul de Finanţe bani pentru plata obligaţiilor către fermieri. "Avem acum bani pentru plata obligaţiilor către fermieri, mai precis tranşele trei şi patru", a declarat acesta.

De asemenea, fostul şef de la Agricultură susţine că a obţinut şi decontarea primelor la motorină. "În primă fază vor fi plătite 36 de milioane de lei, care pot fi decontaţi în baza cererilor primite", a mai spus el

Tabără: Nu vin cu echipă nouă

Valeriu Tabără spune că încă nu ştie cine va face din echipă de conducere a ministerului, însă nu vrea să aducă oameni noi.  "Deocamdată, nu ştiu cine va face parte din echipa mea, pentru că nu am venit cu una. Este bine să fie continuitate", spune noul ministru.

Consilierii lui Dumitru îşi fac bagajele

Pe holurile Ministerului Agriculturii deja se fac pregătiri de plecare. Iar unii dintre consilieri pleacă cu teancurile de dosare în pungi. “Plecăm aşa cum am venit”, ne spune una dintre consiliere. După ce a dus dosarele la maşină, se întoarce după tablouri, “sunt pentru decor”, adaugă ea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite