Tabără: Exportul de carne de porc în UE va fi reluat până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a anunţat în deschiderea târgului CARNEXPO că aseară a trimis un număr de opt răspunsuri solicitate de Comisia Europeană în chestiunea exporturilor româneşti de carne de porc în UE.

„Dacă la carnea de pasăre ruşii au deschis piaţa pentru România în iulie, sperăm ca până la sfârşitul anului să reuşim să facem pasul decisiv şi Uniunea Europeană să ne deschidă piaţa pentru carnea de porc“, a declarat ministrul.

Prezentă la deschiderea târgului, directoarea executivă a patronatului cărnii de porc din România, Stanca Tudor, a afirmat că „toate barierele tehnice pe care ni le impune Comisia Europeană în calea exporturilor noastre pe piaţa comunitară nu sunt acoperite de o bază legală. Sperăm ca anul acesta să se rezolve toate problemele şi Uniunea Europeană să accepte ieşirea românilor la export“.

Brand-urile regionale vor avea succes

Valeriu Tabără le recomandă procesatorilor de carne să se asocieze şi să creeze brand-uri de regiune, pentru că acestea vor începe să conteze pe pieţele internaţionale.

Ministrul a mai anunţat că va demara un nou program de susţinere financiară ce se va adresa în mod special crescătorilor de bovine din zonele defavorizate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite