T. Şerban: Majorarea preţului gazelor naturale, o decizie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Tudor Şerban, a declarat astăzi că preţul gazelor naturale ar putea creşte din luna aprilie, însă această decizie este una politică.

CITEŞTE ŞI:

Focşani: Apa caldă a fost sistată din cauza scăderii presiunii la gaz

Branul şi Râşnovul, la un pas de a rămâne fără gaz

"Vom analiza varianta majorării preţului plătit de consumatori pentru gazele naturale, în urma evoluţiei cotaţiilor internaţionale şi a faptului că nu mai poate fi ţinută o presiune pe preţ. Este o decizie politică, vom analiza această variantă, după ce ne-a fost solicitat de către Comisia Europeană să pregătim o serie de grafice pentru anii următori", a afirmat Şerban, citat de Agerpres.

ANRE a decis să menţină neschimbat preţul gazelor naturale, de la 1 ianuarie 2010, deşi E.On România a solicitat majorarea preţului gazelor cu 15 la sută şi a preţului energiei electrice cu 12 la sută de la 1 ianuarie 2010.

"Am cerut ANRE majorarea preţului gazelor naturale cu 15 la sută şi a preţului energiei electrice cu 12 la sută de la 1 ianuarie 2010. Suntem conştienţi că scenariul nu este realist în condiţiile actuale de piaţă, dar sperăm să găsim o soluţie de compromis pentru toţi jucătorii", afirma, în decembrie, directorul general al Companiei E.On, Frank Hajdinjak.

În noiembrie, ministrul Economiei, Adriean Videanu, spunea că, dacă pe pieţele internaţionale ar fi o "explozie" a preţului gazelor naturale atunci ar fi posibilă o majorare a preţurilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite