Swarovski „made in Romania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Swarovski, celebrul fabricant austriac de cristale, ia în considerare Clujul pentru deschiderea unei fabrici, într-unul dintre parcurile industriale din judeţ.

Potrivit unor surse apropiate echipei de negociatori, înţelegerea ar fi 90% perfectată, iar în ianuarie 2011 ar urma să fie semnat contractul de închiriere pentru un spaţiu de peste 3.500 de metri pătraţi. Acesta ar putea fi amplasat în parcul industrial Tetarom I, din zona Hoia a municipiului Cluj-Napoca, sau în Tetarom III, de la Jucu, acolo unde funcţionează fabrica producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia.

Dacă negocierile se vor finaliza, iar reprezantanţii companiei Swarovski se vor decide să deschidă o fabrică la Cluj, aceasta va avea, în primă instanţă, 500 de angajaţi, iar investiţia s-ar ridica la 10 milioane de euro, au precizat sursele citate. „Deocamdată nu vă pot confirma sau infirma posibilitatea venirii Swarovski la Cluj", s-a limitat să declare preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Compania Swarovski este o afacere de familie care a fost fondată în 1905, în landul Tirol, Austria, unde şi acum funcţionează principala fabrică.

În acest moment, Swarovski este lider mondial în fabricarea de cristale tăiate cu mare precizie şi furnizează componente pentru industria de fashion şi design. Un magazin Swarovski funcţionează de circa un an la Cluj-Napoca. Potrivit informaţiilor „Adevărul", la Cluj ar urma să fie realizată atât producţie industrială, cât şi manuală (bijuterii). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite