Sute de amendamente la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi de dezbateri pe marginea legii bugetului, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, s-a concretizat în nu mai puţin de 800 de amendamente aduse

Prima zi de dezbateri pe marginea legii bugetului, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, s-a concretizat în nu mai puţin de 800 de amendamente aduse actului normativ. Discuţiile vor continua astăzi şi luni cu principalii ordonatori de credite.
Comisiile reunite de buget, finanţe şi bănci ale parlamentului au început, ieri, dezbaterile pe marginea legii proiectului de buget pe 2007, în prezenţa ministrului finanţelor publice, Sebastian Vlădescu. Cel mai discutat amendament a fost propunerea PSD cu privire la pensii.
Potrivit ministului finanţelor, Sebastian Vlădescu, în prima jumătate a anului viitor nu va fi propusă nicio rectificare bugetară. "În 2007 vom avea cu 50% mai puţine rectificări bugetare decât în 2006", a precizat oficialul. În acest an, MFP a propus trei rectificări, în urma cărora deficitul bugetar a crescut treptat de la 0,5% din PIB, la 0,9 % din PIB şi, ulterior, la 2,5% din PIB. În noiembrie sau decembrie a.c. ar urma să fie propusă cea de-a patra rectificare bugetară din 2006, în urma căreia deficitul bugetar ar putea să scadă până la valoarea de 1-1,5%, faţă de 2,5% din PIB, în acest moment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite