Surpriză: CFR a avut PROFIT în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a înregistrat un profit de 120,7 milioane de lei în primul semestru, după ce în acelaşi interval din 2011 înregistrase pierderi de aproape 230 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei care administrează infrastructura feroviară.

Cifra de afaceri a crescut în primele şase luni la 883 de milioane de lei, faţă de 500,11 milioane de lei, valoare înregistrată în semestrul I 2011.
CFR nu a explicat din ce surse vin aceste performanţe, dar este evident că factorul decisiv a fost închirierea liniilor neinteroperabile, în cadrul programului de licitaţii demarat încă de anul trecut.
În acelaşi timp, cheltuielile CFR s-au redus cu 32%, în semestrul I 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, de la 1.150 la 782 milioane de lei.

Datoriile au scăzut cu 62%

În ceea ce priveşte situaţia datoriilor totale înregistrate de CFR SA, acestea au scăzut cu 62% în primele şase luni ale anului 2012, faţă de semestrul I 2011, ajungând la 2,3 miliarde de lei.
„Prin continuarea programului de eficientizare a activităţii, CNCF CFR SA urmăreşte respectarea angajamentelor Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi în Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană“, ne-a mai comunicat CFR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite