Sudul Capitalei ar putea intra în cărţile investitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia unui aeroport ar dinamiza mediul de afaceri de aici

Interesul investitorilor pentru zona de sud a Capitalei ar putea creşte în perioada următoare. Unul din argumente ar fi preţurile încă mici, faţă de restul oraşului.
"Există destule semnale că zona de sud a Bucureştiului, localizată în sectorul 4, ar putea să atragă fonduri private", ne-a declarat Cristian Mitriş, directorul executiv al Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI). În prezent, preţurile mici ale terenurilor, de cel puţin 5-10 euro/mp, îi atrag mai ales pe cei care îşi plasează banii doar în vederea obţinerii unui profit. "Cele mai multe dintre tranzacţiile imobiliare încheiate pentru terenuri în sudul Bucureştiului au caracter speculativ, ceea ce înseamnă că nu există un interes imediat în dezvoltarea acelor suprafeţe", a declarat Daniel Mitarcu, senior consultant în cadrul companiei DTZ Echinox, citat de NewsIn. Specialistul explică interesul pentru tranzacţii speculative prin prisma creşterii excesive a preţurilor din nordul oraşului, ca şi în urma anunţării unor proiecte mari în zonă.

Puncte slabe/puncte tari
Zona de sud a Bucureştiului este încă o locaţie puţin exploatată din punctul de vedere al noilor dezvoltări imobiliare de calitate. Specialiştii din cadrul companiei Eurisko au identificat câteva avantaje ale părţii de sud a oraşului. Printre acestea se numără existenţa unor suprafeţe generoase, la preţuri convenabile, precum şi prezenţa mijloacelor de transport în comun. Totuşi, acestea nu sunt puncte de atracţie pentru marile companii, care să genereze amplasarea unor sedii de firme. Nu este de neglijat nici faptul că zona nu se află în apropierea niciunei autostrăzi. Pentru mediul de afaceri, un cuvânt greu de spus l-ar avea prezenţa unui aeroport, aşa cum este cazul nordului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite