Succesul firmelor în UE depinde de orientarea către client

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit experţilor companiei de consultanţă financiară şi audit KPMG, principalele provocări ale României ca urmare a aderării la Uniunea Europeană sunt respectarea standardelor de mediu

Potrivit experţilor companiei de consultanţă financiară şi audit KPMG, principalele provocări ale României ca urmare a aderării la Uniunea Europeană sunt respectarea standardelor de mediu şi armonizarea legislaţiei cu prevederile europene. Pentru a face faţă obstacolelor, societăţile comerciale trebuie să-şi adapteze ofertele la interesele clienţilor, iar "câştigarea încrederii reprezintă un element esenţial pentru succesul în afaceri", a declarat Victor Kevehazi, senior partner la KPMG. El a adăugat că nicio companie nu va putea funcţiona fără autorizaţie de mediu şi fără să se conformeze normelor specifice de mediu. "Legislaţia UE a impus cerinţe mai stricte companiilor româneşti şi ne putem aştepta la o legislaţie mai dură".

Un alt aspect subliniat de reprezentantul KPMG a fost necesitatea introducerii noilor reglementări în domeniul financiar şi contabil, precum şi a noilor reguli de guvernare corporatistă. "Vom vedea pentru companiile româneşti o primă rundă de probleme legate în special de dificultatea de a răspunde în mod eficient la concurenţă. Orice companie poate veni în România să concureze pe piaţă şi niciun plan de protecţie nu este permis. În al doilea rând, companiile româneşti vor avea nevoie de consultanţă spre a identifica problemele şi pentru a găsi soluţiile ce se impun", a precizat Kevehazi.

Preşedintele şi directorul executiv al KPMG pentru Europa Centrală şi de Est, Frank Dostalek, a apreciat că impactul asupra statelor care au aderat în primul val a fost "mult mai important decât ne-am aşteptat". După aderare, "o serie de investitori au invadat aceste pieţe, în special pentru că erau locaţii sigure şi aveau reguli în conformitate cu legislaţia europeană", conchide oficialul KPMG.

Am sesizat că a scăzut numărul confiscărilor. Nu trebuie! Confiscaţi bunurile!
Daniel Chiţoiu preşedintele interimar ANAF

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite