"Success-story" românesc pe plajele din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între timp, investiţiile în domeniul hotelier au început să fie profitabile, Telemac fiind acum proprietarul a cinci hoteluri în peninsula Halkidiki, la care se adaugă unul în Creta. Fiecare


Între timp, investiţiile în domeniul hotelier au început să fie profitabile, Telemac fiind acum proprietarul a cinci hoteluri în peninsula Halkidiki, la care se adaugă unul în Creta. Fiecare dintre ele este evaluat la circa 35 milioane de dolari, iar cifra de afaceri a întregului lanţ hotelier se ridică anual la 25 milioane de dolari. Numărul zilnic al turiştilor ajunge la 2.000, iar randamentul brut reprezintă aproximativ 35-40% din total încasări. Zgârcit la vorbă, lui Telemac nu-i place să spună prea multe despre afacerile sale, iar atunci când o face devine succint, fără să dea prea multe detalii în legătură cu planurile de viitor. În Capitala României deţine doar un teren de 1.450 mp, în zona Griviţa, pe care nu ştie încă foarte clar ce va construi, iar achiziţionarea Hotelului Intercontinental nu îl atrage câtuşi de puţin. Rezerva pe care o manifestă atunci când vine vorba de mediul investiţional din ţara noastră s-ar putea traduce printr-o experienţă negativă avută în anii 1994-1995. "Am încercat să cumpăr Hotelul Bucureşti, pentru care mi s-a cerut 78 milioane de dolari.
După câţiva ani, hotelul a fost trecut în proprietate privată pentru numai 27 milioane de dolari", povesteşte Telemac, sugerând că statul român a încercat să-l tragă pe sfoară. Dacă e să facă o radiografie a ţării natale, Telemac susţine că aceasta se împarte în două categorii de oameni: cei foarte bogaţi, care "au mâncat ani la rând averea ţării", şi cei săraci, pentru care "statul nu a făcut nimic".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite