Subvenţie de 20% pentru casele tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul va subvenţiona 20% din preţul pe mp de locuinţă construită de tinerii sub 35 de ani, conform unei ordonanţe de urgenţă promovată de guvern.Ministrul pentru lucrări publice şi

Statul va subvenţiona 20% din preţul pe mp de locuinţă construită de tinerii sub 35 de ani, conform unei ordonanţe de urgenţă promovată de guvern.
Ministrul pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului, Lazslo Borbely, consideră că legea va contribui la impulsionarea construcţiei de locuinţe şi o va scoate din zona gri. Subvenţia se acordă o singură dată, în limita a maximum 81 mp suprafaţă construită. De această subvenţie pot beneficia familiile tinere în care ambii soţi au sub 35 de ani, persoanele rămase fără adăpost în urma distrugerii locuinţelor proprii urmare a unor calamităţi naturale, persoanele evacuate din locuinţe supuse unui risc major, precum şi persoanele evacuate sau chiriaşii din locuinţele care fac obiectul retrocedării. Subvenţia se acordă la finalizarea şi predarea locuinţelor către beneficiari, pentru plata ratelor la creditul ipotecar contractat. Până în iulie 2005, subvenţia de 20% era acordată numai persoanelor care îşi construiau o locuinţă prin ANL. Prevederea a fost considerată anticoncurenţială şi ulterior această subvenţie s-a eliminat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite