Subvenţia acordată avicultorilor s-ar putea majora, în acest an, la 1,6 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avicultorii ar putea primi în acest an o subvenţie de 1,6 lei pentru fiecare pui broiler, în creştere faţă de nivelul de 1,4 lei de anul trecut, iar crescătorii care vor să evalueze

Avicultorii ar putea primi în acest an o subvenţie de 1,6 lei pentru fiecare pui broiler, în creştere faţă de nivelul de 1,4 lei de anul trecut, iar crescătorii care vor să evalueze performanţa ovinelor şi a caprinelor vor fi sprijiniţi cu 0,5 lei, 0,8 lei sau 1 leu pe cap de animal. Valorea totală a sprijinul destinat crescătorilor de pui boiler va fi de 114,7 milioane lei în acest an, iar pentru subvenţionarea activităţii de evaluare a performanţelor animalelor, sumă va depăşi 600.000 lei, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Agriculturii. Documentul prevede alocarea unei sume de 300 milioane lei, în acest an, pentru diverse activităţi zootehnice, şi a fost deja avizat de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi de ministrul justiţiei, Monica Macovei. Subvenţiile vor fi acordate pentru două tipuri de activităţi, respectiv de ameliorare a populaţiei de animale şi de îmbunătăţire a produselor alimentare de origine animală. Pentru activităţi care vizează ameliorarea populaţiei de animale, crescătorii vor putea primi subvenţii cuprinse între 0,80 lei şi 1.000 lei pe cap de animal, în funcţie de tipul de activitate.

Subvenţia de 0,3 lei pe litru de lapte, conform cu normele europene, acordată în 2006, va fi menţinută şi în 2007, iar pentru scrofiţele din fermele comerciale, la prima fătare, vor fi acordate plăţi 150 lei pe cap de animal.

Sectorului apicol îi vor fi alocate fonduri de 12 milioane lei, destinate subvenţiilor pentru familiile de albine - 20 lei pentru fiecare familie, achiziţionarea de medicamente - 5 lei pe familie şi repopularea în stupi - 15 lei pe matcă de albine.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite