UPDATE: Strategia pentru IMM, respinsă de oamenii de afaceri. Patru milioane de euro s-au cheltuit degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 98% din întreprinzătorii chestionaţi de Consiliul Naţional al IMM, în cadrul unui sondaj, au afirmat că Strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului IMM nu are obiectivele potrivite.

Din cei 571 de patroni intervievaţi de patronatul IMM, 562 au respins ca "insuficiente" obiectivele strategiei. "Analiza pe care se bazează strategia guvernamentală este superficială", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional pentru IMM în această dimineaţă, la conferinţa de prezentare a rezultatelor sondajului.

El a arătat că sectorului IMM nu i s-a făcut nici măcar analiza SWOT, adică cea care relevă punctele tari şi punctele slabe, oportunităţile şi provocările. această analiză este necesară, potrivit lui Nicolescu, oricărei strategii sectoriale.

"Guvernul a cheltuit degeaba peste 4 milioane de euro cu elaborarea acestei strategii, fără să se consulte cu patronatele", a mai spus Nicolescu.

UPDATE

Pentru comparaţie, Carta Albă a IMM - lucrare de analiză mult mai amplă, elaborată anual de Consiliu - costă 180.000 de lei (mai puţin de 43.000 de euro), faţă de cele peste 4 milioane de euro cheltuiţi de Guvern.

"Fără îndoială, una sau mai multe persoane vor trebui să răspundă pentru aceşti bani cheltuiţi inutil", a precizat Ovidiu Nicolescu. Acesta a subliniat că, având în vedere că cele 4 milioane de euro sunt bani europeni, Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) ar trebui să investigheze modul în care s-au cheltuit banii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite