Strategia Dunării, în faza de aplicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la lansarea în România a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, miniştrii de Externe din ţările riverane fluviului s-au întâlnit la Bucureşti într-o reuniune informală.

În prima zi a acestei reuniuni, ministrul român de Externe, Theodor Baconschi, a anunţat că strategia se află deja în faza de implementare. „Statele membre au dat dovadă de voinţă în cooperarea transfrontalieră şi doresc să transforme acest lucru într-un avantaj pentru atingerea obiectivelor economice şi sociale în macroregiunea Dunării", a spus Baconschi.

Printre direcţiile prioritare ale Strategiei Dunării se numără navigabilitatea şi interconectarea infrastructurilor energetice. „Va trebui să găsim un echilibru între aceste două priorităţi şi protejarea mediului", a arătat şeful diplomaţiei române. În România, la nivelul ministerelor există deja proiecte concrete şi organisme specializate perntru implementarea Strategiei Dunării, iar Comisia Europeană va monitoriza procesul de aplicare", a mai anunţat Baconschi.

Între timp, Croaţia şi Landul Baden-Wurtemberg (Germania) au trecut la implementarea unui proiect mai amplu din cadrul Strategiei, organizând o reţea de întreprinderi mici şi mijlocii care dezvoltă programe pe o altă axă prioritară, respectiv Competitivitatea. Programul se realizează prin transferuri tehnologice între firmele din cele două ţări.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite