Steve Jobs a muşcat încă o dată din măr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Jobs, şeful Apple, numit omul anului 2010 de către publicaţia americană „Financial Times“, a lansat miercuri noua tabletă iPad. Prezenţa lui Steve Jobs a fost marea surpriză a zilei, după mai multe săptămâni de zvonuri că boala de care suferă îl va împiedica să participe la eveniment.

Întreaga industrie software şi iubitorii de tehnologie din toată lumea au stat cu sufletul la gură înainte de lansarea celei de-a doua versiuni a iPadului, miercuri, la San Francisco.

Citiţi şi Apple, cea mai respectată companie din lume.

Dincolo de excentricul produs, care a dat fiori de plăcere celor care au devorat deja prima sa variantă, lumea întreagă a comentat pe marginea ipotezei că legendarul Steve Jobs nu va fi prezent la eveniment, din cauza stării sale de sănătate. Jobs este de două luni în concediu medical, pentru un transplant de ficat, având probleme mai vechi cauzate de o operaţie de cancer în 2004.

Mai mult, recent, el a fost surprins de paparazzi abia ţinându-se pe picioare, cu mişcările unui om grav bolnav. Mulţi dintre analiştii americani au pus pariu pe faptul că Jobs nu va apărea la lansarea iPad 2.

În helancă şi în blugi

Însă misterul a început să-şi piardă din intensitate în momentul în care cei prezenţi în sala unde a avut loc evenimentul au observat că scena era amenajată exact în modul în care fusese şi la lansarea primului iPad.

Atunci lucrurile au fost clare: gurul Apple nu putea lipsi. Mai ales că el a prezentat, la lansările oficiale, toate produsele faimoase ale Apple: iPod, iPhone şi primul iPad.

Jobs a păşit pe scenă în urale, fiind îndelung aplaudat. „Făcându-şi apariţia în helancă şi în blugi, domnul Jobs a părut destul de slăbit, cum a fost dealtfel şi în ultimii ani. Însă de data aceasta a fost energic, fiind vizibil entuziasmat de prezentarea pe care i-o face noului produs", scrie „The Wall Street Journal".

„Am muncit atât de mult la acest produs şi pentru o perioadă atât de lungă de timp, încât nu voiam să ratez această zi. Când am spus că iPadul este un lucru magic, mulţi au râs de noi. Dar s-a dovedit că este cu adevărat magic, iar vânzările au ajuns la 15 milioane de unităţi doar în anul 2010", a spus Jobs.

Omul anului 2010

 „Unul dintre atuurile noastre este reţeaua de magazine. Avem sute de magazine, iar fără acestea nu am fi avut succes. iPad 2 are un design nou şi o viteză excepţională. Mai mult, beneficiază de două camere, câte una pe fiecare faţă a tabletei. iPadul poate fi cumpărat din SUA începând cu 11 martie, iar în alte 26 de ţări se va vinde din 25 martie", a continuat şeful Apple.

Gene Munster, analist în cadrul băncii de investiţii Piper Jaffray, cataloghează drept „uriaşă" importanţa prezenţei pe scenă a şefului Apple şi susţine că temerile investitorilor privind imposibilitatea lui Jobs de a-şi continua munca nu sunt fondate. „Cred că a lansat un mesaj că el deţine cu totul controlul şi că este implicat în toate activităţile. A fost o mare surpriză", spune analistul.

Publicaţia economică „Financial Times" l-a desemnat pe Steve Jobs omul anului 2010, considerând că lansarea iPad, prima versiune, a însemnat „cea mai remarcabilă revenire din istoria afacerilor".

"Când am spus că iPadul este un lucru magic, mulţi au râs de noi. Dar s-a dovedit că este cu adevărat magic, iar vânzările au ajuns la 15 milioane de unităţi doar în anul 2010" - Steve Jobs, CEO Apple

Preţul: între 499 şi 829 de dolari

image

Noua tabletă poate fi achiziţionată cu tot cu husa specială Foto: Reuters

Noua tabletă iPad 2 are aceeaşi baterie ca şi prima variantă, iar preţul porneşte de la 499 de dolari şi ajunge până la 829 de dolari. iPad 2 poate fi achiziţionat atât în varianta de culoare albă, cât şi în cea de culoare neagră, iar opţional, pentru un preţ cuprins între 39 şi 69 de dolari, este disponibilă şi o husă care acoperă partea frontală a tabletei.

„iPadul se deschide automat când îndepărtăm husa şi se închide când husa este pusă peste ecran", a spus Steve Jobs. Noua tabletă este mai subţire, cu un difuzor mai mare, cameră foto pe ambele feţe, antenă 3G, iar slotul pentru card repoziţionat.

Potrivit rezultatelor financiare publicate de Apple în decembrie, vânzările de iPad au adus companiei 4,6 miliarde de dolari, adică 17% din venituri. Producătorii au estimat că vânzările iPad 2 vor depăşi 30 de milioane de unităţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite