Steve Jobs – un exemplu că “anti-capitaliştii” de pe Wall Street greşesc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Jobs a decedat, într-o zi în care, sute de demonstranţi umpleau străzile New York-ului strigând lozinci împotriva sistemului  care a făcut posibilă naşterea şi succesul “fenomenului” … Steve Jobs.

Steve Jobs şi-a început afacerea într-un garaj! Şi a reuşit doar pentru că Guvernul, prin agenţiile de reglementare,  nu l-au sancţionat pentru încalcarea vreunor norme de protecţie a muncii sau de a altor reglementări ce restricţionează iniţiativa antreprenorială (aşa cum recent, în Statele Unite, copiilor le-a fost interzisă comercializarea de limonadă produsă în casă – pe motiv de nerespectare a reglementărilor sanitar-veterinare).
Protestatarii uită că, mobilizarea lor în piaţă se datorează într-o mare măsură tocmai produselor făcute de un mare om, care s-a putut manifesta însă astfel doar pentru că sistemul i-a creat condiţiile pentru a crea şi pentru a inova. Şi sistemul a fost …. tocmai cel împotriva căruia protestează acum cele câteva sute de oameni din stradă.
Steve Jobes este înainte de orice un erou al capitalismului. A creat primul computer într-un garaj împreună cu Steve Wozniak, şi i-a făcut marketing-ul din dormitorul acestuia.
Inovaţiile acestuia au schimbat lumea, dar asta pare a nu conta deloc pentru cei care nu iubesc Wall Street-ul. Şi nu este de condamnat atitudinea acestora – mai bine zis revolta lor – împotriva modului în care Guvernul cheltuie miliarde de dolari pentru salvarea unor instituţii financiare “to big to fail”!
Este însă inacceptabilă atitudinea celor care cer “desfiinţarea sistemului” care l-a născut pe Steve Jobs!

Traducere şi adaptare din articolul lui Edward Hudgins – “Steve Jobs vs. the Anti-Capitalists”, de pe site-ul The Atlas Society

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite