Stere Farmache: Companiile nu mai vor pe Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de criză, aproximativ 20 de companii stăteau la uşa BVB, gata să se listeze, iar acum niciuna nu mai este interesată, potrivit unei declaraţii făcute de Stere Farmache (foto), preşedintele Consiliului de Administraţie al operatorului de piaţă, în cadrul unui seminar pe teme bursiere.

În 2008, companiile stăteau la coadă la BVB

„Unele dintre companii au anulat planurile de listare, altele le-au pus în stand-by, însă până la urmă, toate au renunţat", a spus Farmache.

El a adăugat că antreprenorii au un interes ridicat să se listeze la bursă numai când piaţa este pe creştere, vizând obţinerea unor sume mai mari de bani.

„Până atunci (la începerea crizei - n.r.) mulţi nu au fost dispuşi să renunţe la o parte din afacere, din moment ce aveau o sursă mai rapidă de finanţare, prin sistemul bancar", a mai spus preşedintele CA al BVB.

Totodată, preşedintele CA şi directorul general al SIF Banat-Crişana (SIF1), Ioan Cuzman, consideră că reticenţa oamenilor de afaceri privind listarea companiilor pe care le deţin este determinată de faptul că îşi doresc să vândă la un preţ cât mai mare, în timp ce investitorii vor să cumpere la un preţ cu discount.

Listarea BVB, la 8 iunie, a reprezentat cea mai importantă listare de după începerea crizei economice, însă această operaţiune s-a realizat fără derularea unei oferte publice iniţiale.

Singurele oferte publice iniţiale derulate la BVB de la începutul crizei au fost realizate anul trecut de două fonduri de investiţii administrate de OTP Asset Management, însă acestea au avut o valoare cumulată de 17,6 milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite