Statul vrea să se împrumute din nou în dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a redeschis ieri emisiunea de obligaţiuni în dolari pe 10 ani pe piaţa din SUA, cu un cupon de 6,75%, anunţând un randament indicativ de 6,5%.

Potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi (foto), valoarea indicativă este între 500 de milioane de dolari şi un miliard de dolari. România a atras la finalul lunii ianuarie de pe piaţa americană 1,5 miliarde de dolari, pe o perioadă de 10 ani, la un randament de 6,875%. Titlurile au fost vândute cu un cupon de 6,75%, iar cu discountul acordat randamentul total ajunge la 6,875%.

Succes pe piaţa din SUA

Cererea pentru obligaţiuni a totalizat aproape şapte miliarde de dolari, fiind cea mai mare sumă subscrisă pe piaţa de dolari pentru o ţară din Europa Centrala şi de Est. După o absenţă de 16 ani de pe piaţa americană, România a avut nevoie de două road-show-uri pentru a convinge investitorii în dolari că a adoptat măsurile de ajustare pe care restul ţărilor abia acum le discută, ceea ce s-a tradus într-un interes foarte mare pentru titlurile româneşti. Aranjorii principali ai emisiunii sunt Citi, Deutsche Bank şi HSBC. Potrivit strategiei MFP, în 2012 vor fi atrase împrumuturi de pe pieţele externe de aproximativ 2,5 miliarde de euro. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite