Statul scoate la mezat imobilele de patrimoniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a început procedurile de vânzare pentru 130 de apartamente, spaţii comerciale, terenuri, vile şi hoteluri.

Statul a demarat procedurile pentru scoaterea la vânzare a 130 de imobile dintre cele 733 înscrise pe lista Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), aprobată de Guvern la sfârşitul anului trecut.

Mai exact, în prima etapă de valorificare a bunurilor statului, sunt incluse 90 de apartamente şi 10 spaţii comerciale din zone centrale ale Capitalei, respectiv strada Mihai Eminescu, Bulevardul Magheru şi Bulevardul Nicolae Bălcescu, şi din zona Aviaţiei, precum şi terenurile aferente Hotelului Robinson din Predeal (3.066 de metri pătraţi), terenurile de tenis şi minigolf ale Hotelului Arad din Neptun-Olimp (14.414 metri pătraţi) şi alte astfel de active din Bucureşti şi comuna Snagov, precum şi un apartament de trei camere din Cluj-Napoca.

Pe listă se mai înscriu complexul agrozootehnic Măgurele (cu teren de 48.315 metri pătraţi), complexul Muntenia din Snagov (teren de 11.403 metri pătraţi), complexul restaurant Dunărea (teren de 6.800 de metri pătraţi) şi Hotelul Dacia din Neptun-Olimp (teren de 7.990 de metri pătraţi).

Suprafaţa cumulată a terenurilor ofertate de RA-APPS depăşeşte 97.800 de metri pătraţi. În această primă etapă de vânzare sunt incluse şi mai multe vile din staţiunile Neptun-Olimp, Mamaia, Eforie Nord, Predeal şi comuna Snagov, precum şi hotelurile Gloria şi casa de oaspeţi Brădet din Suceava.

Clădirile valoroase, încă păstrate

Pentru toate aceste imobile, RA-APPS a început procedurile de vânzare şi stabilire a preţului de licitaţie. Multe dintre toate aceste clădiri şi terenuri au mai fost scoase la vânzare de RA-APPS şi în anii anteriori, dar fără succes. Active valoroase, precum Clubul Floreasca, apartamentele de pe Bulevardul Kiseleff, hotelurile Triumf din Bucureşti şi Mara din Sinaia, nu au fost introduse pe lista primelor bunuri care vor fi înstrăinate.

De asemenea, nu vor fi scoase la vânzare, într-o primă fază, nici vila ocupată de fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană şi nici spaţiul comercial în care funcţionează firma fiicei fostului secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu. Valoarea celor 600 de apartamente din Bucureşti pe care RA-APPS le va scoate la vânzare prin licitaţie cu strigare este de 85-90 de milioane de euro, arată o evaluare estimativă a reprezentanţilor mai multor companii imobiliare, potrivit Mediafax.

Cele mai scumpe imobile ce urmează a fi vândute sunt trei locuinţe din clădiri  aflate pe Bulevardul Kiseleff, fiecare cu preţuri estimative de aproximativ 310.000 de euro. În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze peste 160 de milioane de euro din vânzarea imobilelor RA-APPS.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite