Statul român, tot mai aproape de a deveni acţionar la Rompetrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima ofertă a Kazmunai Gaz, în cadrul discuţiilor cu Ministerul de Finanţe privind plata datoriilor istorice a Rompetrol Rafinare, este achitatea, în acest an, a sumei de 100 de milioane de dolari.

Preşedintele executiv al Rompetrol Grup, Saduokhas Meraliyev crede că există două posibilităţi: plata integrală a datoriei sau conversia restului datoriei  - după plata celor 100 de milioane de dolari – în acţiuni, astfel încât statul să devină acţionar la Rompetrol. Cea din urmă variată este şi cea agreată, în acest stadiu al discuţiilor, de reprezentanţii companiei. “Vom avea negocieri cu Guvernul pentru răscumpărarea acţiunilor”, a spus Meraliyev.

Astfel, Rompetrol intenţionează să răscumpere acţiunile în situaţia în care statul va dori să le vândă, bazându-se pe dreptul de preemţiune deja existent în contract. “Aş fi fericit să am Guvernul român ca partner de afaceri”, a adăugat preşedintele executiv al Rompetrol.

Grupul Rompetrol trebuie să ramburseze 2,4 miliarde de lei în contul datoriilor istorice ale rafinăriei Petromidia, angajate printr-o emisiune de obligaţiuni de stat din anul 2003.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite