Statul nu mai poate lua decizii majore la Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiunile Oltchim, nu mai poate controla cele mai importante decizii în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Aceasta după ce compania germană PCC şi fondul britanic de investiţii Carlson Ventures au achiziţionat în mod concertat 31% din titlurile companiei.

„Sunt unele decizii foarte importante care se pot lua doar cu două treimi din voturi. Vorbim aici de majorările de capital, de schimbarea statutului, de deciziile privind fuziunile şi achiziţiile, precum şi de schimbarea obiectului de activitate", a declarat, pentru „Adevărul", Constantin Roibu, directorul general al Oltchim. Potrivit legislaţiei din domeniu, dacă vor ajunge la o participaţie de 33%, PCC şi Carlson ar fi obligate să facă o ofertă publică de preluare a acţiunilor Oltchim, dar cele două companii au anunţat că nu vor să atingă acest prag.

Totodată, potrivit unor surse din piaţa de capital, casa de avocatură DM Partners, care a reprezentat PCC şi Carlson, a depus o plângere la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, prin care acuză cele două companii de manipulare a bursei. Aceasta deoarece nu au informat piaţa de capital despre anumite tranzacţii, ceea ce înseamnă încălcarea legislaţiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite