Statul ar putea deveni acţionar la Rompetrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, nu exclude varianta ca statul să devină acţionar al companiei în 2010, când expiră termenul de răscumpărare a obligaţiunilor convertibile, în valoare

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, nu exclude varianta ca statul să devină acţionar al companiei în 2010, când expiră termenul de răscumpărare a obligaţiunilor convertibile, în valoare de 600 milioane de dolari, emise în favoarea statului în contul datoriilor bugetare ale rafinăriei Petromidia. Patriciu a apreciat că "statul ar face o afacere foarte bună", însă a spus că Rompetrol nu va avea probleme cu răscumpărarea obligaţiunilor. "În 2010, cu siguranţă vom putea", a spus Patriciu.

Rompetrol Downstream vrea o cotă de piaţă de 35%
Rompetrol Downstream intenţionează să-şi majoreze cota de piaţă în domeniul distribuţiei de carburanţi şi al vânzărilor în magazine de la nivelul actual de 20% la 35%, în 2008, când compania va avea 500 de benzinării proprii, a declarat, ieri, Andre Naniche, director de operaţiuni al grupului Rompetrol.
Rompetrol Downstream intenţionează să-şi dubleze reţeaua de benzinării la 500 de unităţi până la finele anului, în principal prin deschiderea a circa 200 de staţii mobile, în urma unei investiţii de 25-30 milioane de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite