Statul are legi, dar n-are bani pentru pensiile private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sumă doar pentru că în România a început reforma pensiilor", a declarat analistul Dragoş Neacşu, în deschiderea unei conferinţe pe această temă, organizată de revista Bilanţ. La rândul

sumă doar pentru că în România a început reforma pensiilor", a declarat analistul Dragoş Neacşu, în deschiderea unei conferinţe pe această temă, organizată de revista Bilanţ. La rândul său, preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat (APAPR), Tudor Mircea Moldovan, a spus că sistemul de pensii private "depinde în mare măsură de funcţionarea optimă, cel puţin rezonabilă, a celui public".

Algoritm politic pentru comisia de supraveghere
Mihai Tănăsescu, fost ministru al finanţelor, a afirmat că membrii viitoarei Comisii pentru supravegherea sistemului de pensii private "au fost deja nominalizaţi - desigur, în baza unui algoritm politic. Aceştia vor fi audiaţi şi validaţi de către parlament săptămâna viitoare". Tănăsescu a mai adăugat că "numai pentru pilonul II (n.n. - pensiile administrate privat) este nevoie de două miliarde de dolari; dacă acesta va fi pus în funcţiune, resursele pentru o îmbunătăţire a pensiilor actuale vor fi extrem de reduse". În prezent, "punctul de pensie este echivalentul a 30-35% din salariul mediu, şi va trebui să-l aducem la cel puţin 50%. Acum sunt 4,6 milioane de pensionari care nu mai pot acoperi toate cheltuielile din banii pe care îi primesc, şi va trebui să se ia o decizie politică, să vedem dacă acţionăm numai pentru viitor sau găsim o soluţie combinată prezent-viitor", conchide fostul ministru al finanţelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite