Statul întârzie listarea unor "vedete" la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instrumentele derivatePentru ca derivativele să fie aduse la BVB, ar fi necesară fuziunea între Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri Sibiu - unde se tranzacţionează acum instrumentele


Instrumentele derivate
Pentru ca derivativele să fie aduse la BVB, ar fi necesară fuziunea între Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri Sibiu - unde se tranzacţionează acum instrumentele derivate - cu Bursa de la Bucureşti. Cele două instituţii au întârziat sistematic fuziunea, drept pentru care Septimiu Stoica a anunţat că "vom avea derivative la Bucureşti, cu sau fără bursa de la Sibiu"…

Emisiuni corporative ale firmelor private mari
România are deja un portofoliu bogat de societăţi comerciale cu capital privat de dimensiuni relativ mari. Dintre acestea, cel puţin 50 sunt aşteptate să-şi listeze acţiunile, oferind astfel investitorilor oportunităţi noi de plasamente. Conducerea Bursei nu a nominalizat, însă, care ar putea fi acele societăţi.

Companiile de utilităţi
Despre furnizorii de gaze, curent electric, telefonie sau servicii de apă-canalizare s-a spus în repetate rânduri că ar trebui să fie privatizaţi, cel puţin în parte, prin cotarea acţiunilor acestora la Bursă. Pentru acest an, semnalele pe care le dau autorităţile în acest sens sunt pozitive, dar brokerii… nu mai cred în minuni.
Cât despre Fondul Proprietatea, autorităţile încă nu sunt sigure că listarea societăţilor din portofoliul acestuia va avea loc în anul 2006.

Obligaţiunile municipale - câştig sigur, dar prea mic
Brokerii spun că obligaţiunile emise de către cele 13 oraşe nu mai prezintă atât de mult interes în rândul investitorilor. Câştigul oferit de aceste titluri este sigur, dar nu se ridică la nivelul celorlalte tipuri de plasamente.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite