FOTOGALERIE Start pentru producţia Ford B-Max la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi are loc lansarea oficială a producţiei noului model B-Max la uzina de la Craiova, eveniment la care participă atât şeful statului Traian Băsescu, cât şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare  - Ambiente, Trend, Titanium -  şi trei motorizări pe benzină şi două diesel.

Ford estimează că va produce în acest an la Craiova 60.000 de maşini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe.

Pentru a atinge ţinta de producţie, muncitorii Ford vor lucra în două schimburi.

Ford B-Max este disponibil cu cinci motorizări şi trei versiuni de echipare

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Gradul de integrare al lui B-Max, adică procentul componentelor fabricate în România, va fi de aproximativ 60% potrivit oficialilor Ford, contribuind astfel şi la creşterea businessului furnizorilor de componente de pe piaţa locală.

Noul B-Max are un preţ de pornire de 13.400 de euro pentru varianta Ambiente cu motor de 90 de cai-putere (CP).

Acesta este un preţ special pentru România şi va include pe lângă configurarea iniţială şi echipări suplimentare în valoare de 1.000 de euro.

Varianta Ambiente dispune de jante de aliaj de 15 inci, ESP, airbaguri pentru şofer şi pasager, airbaguri de tip cortină, aer condiţionat şi radio CD cu MP3. Sunt disponibile trei variante de echipare Ambiente, Trend şi Titanium. Fiecare dintre aceste echipări având pe lângă dotările ce ţin de configuraţia iniţială şi alte opţionale instalate gratuit.

Varianta Trend 1.4 90 CP are un preţ de 14.150 de euro, iar cea Titanium 1.0 100 CP costă 16.150 de euro. De astăzi a început şi preluarea comenzilor pentru monovolumul Ford.

Ministru Transporturilor: Prioritatea pentru regiunea Oltenia - drumul de legătură cu fabrica Ford

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat, în drum spre Uzina Ford, că prioritatea ministerului pentru regiunea Oltenia o reprezintă finalizarea lucrărilor la drumul care ar urma să lege şoseaua de centură a municipiului de zona fabricii Ford.

"Trebuie să vedem cum reuşim să închidem cei 6,7 kilometri de centură ocolitoare. Avem finanţare pentru acest proiect, avem vreme bună şi sperăm ca până la sfârşitul verii să finalizăm. Cu celelalte proiecte mai mari, trebuie să găsim o modalitate de prioritizare a lor şi le vom lua pe rând în funcţie de importanţă. Fordul este un important creditor la bugetul statului atât prin angajaţii săi, dar şi prin industria pe orizontală pe care o produce", a spus Ovidiu Silaghi.

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre alte probleme de infrastructură, precum podul de la Calafat, dar şi centura ocolitoare a Craiovei, şi a asigurat autorităţile de tot sprijinul ministerului în acest sens.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite