Start la vânzarea a 15% din Transelectrica. Preţul acţiunilor scade!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a lansat la Bursa de Valori Bucureşti oferta de vânzare a 15% din titlurile companiei Transelectrica (TEL). Cu un preţ minim cu 12,6% sub referinţă, preţul acţiunilor TEL a început să scadă încă de la începutul şedinţei de tranzacţionare.

Rulajul la Bursa de Valori este dominat de trasferurile cu titluri Transelectrica, însă preţul acestora era la ora 11.40 mai mic cu 3,8% decât referinţa din deschiderea şedinţei, respective 16,4 lei pe titlu.  

Oferta pentru 15% din acţiunile Transelectrica are un preţ minim de 14,9 lei/acţiune, cu 12,6% sub cotaţia bursieră de luni, în timp ce cotaţia maximă, de 19,2 lei/titlu, este cu 12,5% peste cea mai recentă valoare de la BVB.

Preţul minim cerut de stat se încadrează discountul minim pe care mai mulţi adminstratori de fonduri l-au indicat pentru creşterea şanselor de succes în derularea operaţiunii.

Oferta Transelectrica a fost lansată astăzi, după ce ieri Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul final. Operaţiunea va dura zece zile lucrătoare, până pe 27 martie.

Potrivit analiştilor, statul român poate obţine 60 de milioane de dolari, adică în jur de 45 de milioane de euro, din vânzarea a 15% din Transelectrica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite