Start la „Litoralul pentru toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după minivacanţa de 1 Mai, operatorii turistici vor demara, în perioada 3 mai-14 iunie,  programul social care prevede preţuri mult mai mici pentru sejururi la mare.

În timp ce autorităţile locale probabil că încă se vor lupta cu munţii de peturi de plastic rămaşi după ce turiştii s-au bucurat de zilele libere de 1 Mai, litoralul se pregăteşte pentru cei care vor să profite de ofertele speciale disponibile prin programul „Mini- preţuri de vacanţă - Litoralul pentru toţi".

Între 3 mai şi 14 iunie, înainte de începerea oficială a sezonului estival, turiştii beneficiază de preţuri semnificativ mai mici pentru vacanţe la mare. Având în vedere faptul că este un program social, grila tarifară va fi una pe măsură, pentru toate buzunarele. Tarifele pentru şase nopţi de cazare pornesc de la 179 de lei de persoană şi nu depăşesc 549 de lei, la fel ca anul trecut.

50 de hotelieri, implicaţi în program

Programul va fi lansat oficial sâmbătă, peste 50 de hotelieri fiind implicaţi în etapa din acest an a programului. Astfel, numărul de locuri de cazare disponibil pentru această ediţie ar trebui să se ridice la 7.000 (echivalentul a aproximativ 50.000 de turişti cazaţi). Cei mai mulţi sunt din staţiunea Mamaia.

Pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea în această staţiune, fără mic dejun, preţul este de 179 de lei, la hotelurile de trei stele preţurile pornesc de la 249 de lei (fără mic dejun) şi ajung până la 379 de lei (cu micul dejun inclus). Pentru un hotel de cinci stele, tarifele ajung până la 579 de lei de persoană.

În Eforie Nord, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de trei stele, cu micul dejun inclus, turiştii vor scoate din buzunar 480 de lei. Chiar dacă nu mai intră în schema programului guvernamental, mulţi hotelieri oferă aceste tarife şi după 15 iunie, ajungând chiar până la începutul lunii iulie. De atunci, preţurile cresc cu cel puţin 130 de lei pentru acest tip de pachete.

Turiştii care au achiziţionat astfel de pachete în cadrul ediţiei din toamna anului trecut a programului social au beneficiat şi de un „Voucher de atracţii", oferit de Consiliul Judeţean Constanţa. Acesta asigură intrare liberă la unul dintre obiectivele de interes turistic din zona Dobrogea, la alegere: Acvariul, Muzeul de Istorie şi Arheologie şi Muzeul de Artă Populară.

Ediţiile anterioare, considerate un succes

Ediţia de primăvară 2011 a acestui program a fost considerată de autorităţi un succes. În fiecare săptămână a programului (desfăşurat tot între 3 mai - 14 iunie) s-a înregistrat o creştere de 20% a numărului de turişti.

20% este creşterea numărului de turişti înregistrată în fiecare săptămână a programului derulat în perioada 3 mai-14 iunie 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite