Starcraft 2,cel mai aşteptat joc video de strategie,ajunge şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Blizzard Entertainment, creatorul jocului, a lansat acum câteva luni versiunea beta, isteria Starcraft este la cote maxime. Pe piaţa de la noi vor fi coemrcializate două versiuni: ediţia standard, care costă 229,90 lei şi cea de colecţie, care ajunge la 429,90 de lei. Lansarea oficială va avea loc pe 27 iulie, la orele 19, în Bucureşti, la magazinul MediaGalaxy din Mall Vitan, iar dacă sunteţi pe litoral, în Centrul Comer

Prima ediţie a fost lansată în 1998, fiind comercializată, până acum, în peste 11 milioane de exemplare, dintre care aproximativ 6.000 în România, în ultimii trei ani. Producătorul jocului estimează că a actuala versiune se va comercializa în peste cinci milioane de exemplare în primul an al lansării, pentru România distribuitorii anticipând aproape 10.000 de unităţi.

StarCraft este un joc de strategie în timp real (RTS) produs de firma Blizzard Entertainment. Apărut în 1998 pentru PC, jocul a fost portat mai apoi pentru Macintosh și Nintendo 64.

Peste 11 milioane de copii
Peste 11 milioane de copii ale jocului au fost vândute de la apariția sa. A fost cel mai vândut joc al anului 1998 și a câștigat “Origins Award”, pentru cel mai bun joc de strategie al acelui an. Este foarte popular, mai ales în Coreea de Sud, unde jucători profesioniști primesc sponsorizări și participă la meciuri televizate. Subiectul jocului este un război între trei rase galactice: Terran (oamenii), Zerg (o rasă artropoidă condusă de un "creier" colectiv) și Protoss (o rasă umanoidă avansată tehnologic).

Povestea se extinde pe durata a șase campanii (numite și episoade), fiecare campanie centrându-se pe una din cele trei rase. Mare parte din acțiunea jocului se petrece în Sectorul Koprulu, o regiune a galaxiei colonizată de oameni exilați în secolul al XXIII-lea. Acțiunea propriu-zisă începe, însă, în 2499. Jocul se poate juca de asemenea și în echipă (multiplayer), fie în LAN, sau pe diferite servere dedicate din Internet, principalul provider fiind Battle.net

Starcraft, ”sport naţional” în Coreea de Sud
Coreeni au printre cele mai puternice dacă nu chiar cele mai mari astfel de campionate de StarCraft, jocul fiind ridicat la nivel de sport. În Coreea de Sud, gamerii de top câştigă anual milioane de dolari din astfel de concursuri care sunt transmise prin intermediul televeziunilor special create pentru joc.

StarLeague este una dintre cele mai prestigioase ligi de joc individual din Coreea. Evenimentul este organizat şi transmis de OnGameNet (OGN). Printre cei mai buni jucători din lume la acest sport se numără NaDa, JaeDong sau July, ei câştigând de mai multe ori “Golden Mouse”. Astfel de evenimente reuşesc să adune stadione întregi de împătimiţi ai jocului.

Totuşi, au existat şi situaţii tensionate între Blizzard şi KESPA (asociaţia coreeană Starcraft). Potrivit ziarului Korean Times, asociaţia de supraveghere şi control pentru filme şi jocuri a decis să încadreze Starcraft 2 ca joc interzis persoanelor sub 18 ani. De ce? Conţine un nivel ridicat de violenţă, instigare la consum de droguri şi limbaj obscen.

În conformitate cu legea coreeana însa, Blizzard avea dreptul de a face contestaţie cu privire la aceasta decizie, din moment ce accelaşi consiliu încadra jocul într-o recenzie anterioară ca fiind interzis minorilor sub 15 ani.
Cel puţin în Coreea de Sud, împătimiţii se temeau că jocul va fi lansat mult mai târziu, poate chiar anul viitor, asta dacă cei de la Blizzard vor fi forţaţi să modifice Starcraft 2 pentru a se încadra prevederior legeale din Coreea de Sud.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite