Un raport al Standard&Poor’s arată că România va avea creştere economică în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia României va creşte în acest an cu 1,2%, dar pe termen mediu, avansul va urca la 3,5%, datorită unei reveniri a investiţiilor străine şi a îmbunătăţirii absorbţiei de fonduri europene, arată un raport al Standard&Poor's, transmis la solicitarea The Money Channel.

Agenţia recomandă României să continue reformele structurale, deoarece acestea pot ridica potenţialul de creştere al ţării.

Perspectivele bune de creştere, deficitul bugetar în scădere, nivelul scăzut al datoriei publice şi progresul în domeniul reformelor structurale sunt atuurile cu care România iese în evidenţă, se spune în raport.

Totodată, cei de la Standard&Poor's au şi critici. Potrivit acestora, România stă prost la colectarea de taxe, arieratele statului şi nivelul mare al datoriei externe. Acestora li se adaugă capacitatea administrativă limitată, evidenţiată de absorbţia scăzută de fonduri europene şi de nivelul ridicat al corupţiei la nivelul percepţiei populaţiei.

Investiţiile şi fondurile europene vor deveni motoare ale economiei, care vor stimula, la rândul lor consumul şi exporturile. De altfel, spun experţii S&P, România se va îndepărta de modelul de creştere economică pe credit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite