Stagii de practică pentru acces pe piaţa muncii, cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de Studii Economice şi Institutul Naţional de Statistică au lansat, săptămâna trecută, un proiect finanţat din Fondul Social European prin care studenţii ASE şi ai Universităţii „Ovidius" din Constanţa se pot integra pe piaţa muncii.

Concret, instituţiile şi companiile care apar ca parteneri în acest proiect pot prelua în practică studenţii, iar dintre cei care dau şi rezultate corespunzătoare pot fi chiar angajaţi.

Până la momentul lansării, în acest parteneriat

s-au înscris (ca potenţiali formatori-angajatori) Institutul Naţional de Statistică, Banca Comercială Română, Banca Română de Dezvoltare, SAS România şi Oracle România, dar este aşteptată şi înscrierea altor companii. Coordonatorii proiectului se aşteaptă ca 70% din studenţii sprijiniţi în tranziţia de la şcoală la activitatea profesională efectivă să obţină un loc de muncă prin acest parteneriat, iar din grupul-ţintă fac parte 1.200 de studenţi.

Proiectul are o valoare totală de 9,24 milioane de lei, din care 9,06 milioane de lei sunt bani nerambursabili.„În prezent, suntem în negocieri cu alţi angajatori pentru a-i atrage în acest program. Companiile interesate se pot adresa ASE pentru a semna acorduri de colaborare", a declarat, pentru „Adevărul", prof. univ. dr. Emilia Tiţan, managerul proiectului de stagii descris mai sus.

Studenţii şi angajatorii interesaţi pot găsi informaţii suplimentare despre acest program pe portalul spin-ase.ro. Tot în cadrul proiectului vor fi selectaţi şi 15 tutori care vor urma să-i formeze pe beneficiari în vederea integrării pe piaţa muncii. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite