Sprijin bancar suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru evitarea situaţiilor în care băncile au fost salvate cu fonduri publice, un nou program de urgenţă ar putea veni în completarea Fondului European pentru Stabilitate Financiară, a cărui valoare se ridică la 750 de miliarde de euro.

Noul fond ar putea ajunge la 20 de miliarde de euro şi ar fi accesibil instituţiilor de creditare aflate în dificultate.

Alessandro Profumo, preşedintele UniCredit, a declarat recent că programul nu va avea nevoie de intervenţii din partea instituţiilor europene sau a statelor membre, întrucât se va baza pe contribuţiile voluntare ale principalelor bănci din Europa.

„Fondul va reprezenta unul din cele trei elemente necesare pentru evitarea intervenţiilor externe în timpul următoarei crize financiare: un sistem de supraveghere şi reglementare care să prevină, pe cât posibil, cauzele crizei sistemice", a afirmat acesta, citat de Reuters.

Forurile Uniunii Europene au decis, luna trecută, crearea unui fond similar, finanţat însă de o taxă suplimentară aplicată sectorului bancar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite