Spirtoasele fermentate vor fi interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizarea zaharurilor, a amidonului sau a altor produse similare la producerea băuturilor alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul (pentru creşterea potenţialului alcoolic), va fi interzisă, potrivit unui proiect de ordin al ministerelor Agriculturii şi Sănătăţii.

„Băuturile alcoolice fermentate, altele decât berea şi vinul, sunt produse alcoolice fermentate nedistilate, cu o concentraţie alcoolică dobândită între 1,2 % volum şi 15% volum alcool, obţinută în exclusivitate prin fermentarea unor produse agricole", se precizează în proiectul de ordin aflat în dezbatere publică.

Se mai poate şi cu „E"-uri

Singurele produse agricole admise pentru a fi utilizate la producerea băuturilor alcoolice fermentate vor fi fructele şi/sau părţi de fructe, cu excepţia strugurilor, ca şi produsele apicole.

„Producătorii de astfel de băuturi vor să le fabrice în continuare din amidon, zaharoză sau glucoză, dar nu suntem de acord, pentru că aceste ingrediente nu sunt sănătoase în consumul uman", a declarat agenţiei Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, citat de Mediafax.

În proiectul normativ citat se mai precizează că alcoolul etilic din băuturile alcoolice fermentate trebuie să provină în totalitate prin fermentaţia alcoolică a zaharurilor din compoziţia naturală a produselor agricole.

La producerea băuturilor prevăzute respective, pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice, după terminarea procesului de fermentare, este permisă utilizarea următoarelor categorii de aditivi alimentari: conservanţi, acidifianţi şi stabilizatori. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite