Spaniolii de la GED au cumpărat cea mai mare tipografie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul spaniol de investiţii GED Capital Development a cumpărat 92% din capitalul furnizorului de servicii tipografice din România şi Ungaria Infopress Group, în cadrul unei tranzacţii de peste 12 milioane de euro.

„Încheierea operaţiunii prin care GED a preluat controlul a 92% din capitalul social al Infopress Group este aşteptată să aibă loc în cel de-al doilea trimestru al anului 2010, după obţinerea autorizării din partea Consiliului Concurenţei", se arată într-un comunicat al companiei de avocaţi Biriş Goran, care a asistat în tranzacţie conducerea şi actualul acţionariat al Infopress Group.

Înfiinţată în 1990 ca editor al ziarului Odorheiu Secuiesc, Infopress s-a dezvoltat constant, devenind cea mai mare companie din industria tipografică din România, axându-se pe publicaţiile cu tiraj mare şi piaţa revistelor, se menţionează în comunicat.

Infopress Group este o structura înfiinţată în luna septembrie 2007 şi este cea mai mare companie a grupului islandez Kvos. Infopress Group cuprinde Infopress din Odorheiu Secuiesc şi Infopress Ungaria. În 2006, Kvos a preluat Infopress România şi în 2008 a fost inclusă în grup divizia din Ungaria.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Infopress Group este controlată de firma Nigata Limited, înregistrată în Cipru, care deţine 99,9% din acţiuni.Echipa de avocaţi din cadrul Biriş Goran a fost alcătuită din Christian Mîndru şi Cătălin Oroviceanu.

„Sunt mulţumit că am ajutat clientul în această operaţiune de o importanţă crucială pentru Infopress, având în vedere condiţiile dificile de pe piaţă şi planurile de extindere a grupului în regiune", a declarat Christian Mîndru.

GED a fost reprezentată de societatea de avocaţi Vilău & Mitel.

GED este un grup independent de capital privat care îşi desfăşoară activitatea în Peninsula Iberică şi în Europa de Sud-Est. GED administrează fonduri care depăşesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investiţii şi activează în două sectoare distincte, respectiv capital privat şi capital privat pentru investiţii imobiliare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite