Spaniolii nu prea ştiu mare lucru despre România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Strategii Guvernamentale (ASG) a dat publicităţii un studiu privind percepţia asupra României şi a produselor româneşti în Spania, realizat de institutul de sondare a opiniei

Agenţia pentru Strategii Guvernamentale (ASG) a dat publicităţii un studiu privind percepţia asupra României şi a produselor româneşti în Spania, realizat de institutul de sondare a opiniei publice Gallup Spania, între 24 noiembrie şi 12 decembrie 2005.
ASG a demarat procedurile pentru realizarea unui studiu similar şi în Germania. Potrivit sondajului, percepţia asupra României şi românilor este mult mai bună în cazul cetăţenilor spanioli care au intrat în contact direct cu români, decât în cazul celor a căror percepţie a fost mediată de mass-media spaniole. Spaniolii nu cunosc foarte multe lucruri despre România, ceea ce însă oferă oportunităţi sporite de a poziţiona eficient România şi produsele româneşti pe piaţa spaniolă, ca urmare a unui efort cuprinzător de marketing şi comunicare, concluzionează rezultatele studiului. De asemenea, a reieşit pregnant în evidenţă atât slaba cunoaştere a produselor româneşti de către consumatorii spanioli, cât şi existenţa unor confuzii în rândul acestora cu privire la produsele provenite din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite