Spania a intrat în a doua recesiune de după 2009. Banca centrală a țării o confirmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia Spaniei a intrat în a doua recesiune de după 2009, fiind obstrucţionate astfel eforturile guvernului de ordonare a finanţelor publice, potrivit băncii centrale a Spaniei, transmite Bloomberg.

"Cele mai recente informaţii pentru începutul anului 2012 confirmă prelungirea contracţiei economice în primul trimestru", se arată în buletinul lunar al băncii.
Produsul Intern Brut al Spaniei a scăzut cu 0,3% în ultimul trimestru al anului trecut, la mai puţin de doi ani după ce economia a ieşit din recesiune.

Premierul Mariano Rajoy va prezenta vineri bugetul pentru 2012, pe fondul unor presiuni în creştere din partea investitorilor şi liderilor europeni pentru reducerea deficitului public, care a fost anul trecut de 8,5% din PIB, peste estimări.

Spania trebuie să reducă deficitul bugetar în acest an la 5,3% din PIB, nivel convenit cu Comisia Europeană, care depăşeşte ţinta iniţială, de 4,4%.

Rajoy, liderul Partidului Poporului, nu a precizat în ce sectoare vor avea loc reducerile de cheltuieli, dar s-a angajat că bugetul va fi "foarte auster".

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite