South Stream nu va trece prin România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 30 de ani, Gazprom a livrat aproximativ 20% din necesarul de energie al României, se arată în declaraţia preşedintelului Gazprom, Alexei Miller.

Prilejul împlinirii a trei decenii de când importăm gaze naturale din Rusia este folosit pentru a clarifica anumite informaţii vehiculate în presă referitoare la proiectul South Stream.

„În dorinţa de a adânci parteneriatul cu România, studiem oportunităţile de investiţii în infrastructura energetică a României. Am avut unele discuţii preliminare cu Transgaz şi Romgaz. Căutăm să dezvoltăm infrastructura de tranzit existentă şi să construim noi capacităţi pe teritoriul României", declară Alexei Miller.

Referindu-se la proiectele Nord şi South Stream, preşedintele Gazprom nu menţionează ţara noastră ca fiind tranzitată de vreun gazoduct.

Fără a se referi la posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, Miller aminteşte de contractele semnate în 2007 cu WIEE şi Conef Energy, pentru livrările exporturile de gaze către România, valabile până în 2030. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite