South Stream a rămas foarte important pentru Bulgaria, spune ministrul de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul rusesc de gaze naturale South Stream a rămas foarte important pentru Bulgaria, iar Nabucco, gazoduct susţinut de Uniunea Europeană, reprezintă o prioritate, a declarat ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, citat de Novinite.

Bulgaria nu s-a retras din South Stream, a afirmat Mladenov în faţa parlamentarilor bulgari.

"Gazoductul a rămas un proiect foarte important", a adăugat el. Referindu-se la Nabucco, oficialul l-a descris ca fiind o prioritate pentru Bulgaria.

Afirmaţiile lui Mladenov vin după ce o serie de comentarii ale premierului bulgar, Boiko Borisov, au provocat controverse şi speculaţii legate de angajamentul Bulgariei în proiectele energetice în care este implicată Rusia.

Includerea unui stat nou într-un proiect nu înseamnă excluderea unei alte părţi, a spus ministrul, referindu-se la speculaţiile că Rusia va prefera România, în dauna Bulgariei, în proiectul South Stream.

În Bulgaria este loc atât pentru Nabucco, cât şi pentru gazoductul rusesc, a mai spus el.

Vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev, a apreciat miercuri că este posibil ca România să se alăture South Steam, iar acest scenariu nu exclude neapărat participarea Bulgariei la dezvoltarea proiectului. Declaraţiile au venit la o zi după ce preşedintele Gazprom, Alexei Miller, a indicat că gazoductul şi-ar putea schimba traseul, ocolind Bulgaria, stat care a dezamăgit Rusia prin tergiversarea altor proiecte energetice, precum construirea unei centrale nucleare şi a unui oleoduct.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite