Sorin Minea a devenit acţionar majoritar al Angst

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Minea, preşedintele Patronatului Romalimenta, a cumpărat de la partenerul său elveţian, Urs Angst, 60% din acţiunile producătorului de mezeluri şi a lanţului de magazine Angst.

„Am devenit acţionar majoritar, dar familia Angst nu va ieşi definitv din business", a declarat, pentru „Adevărul", Sorin Minea,c are dorea să devină acţionar majoritar încă din vara anului trecut.

În urma tranzacţiei, Minea va deţine 60% din acţiuni, restul fiind împărţite între soţia sa, Ludmila Minea şi Martha Angst.

Pe lângă producţia de mezeluri, grupul Angst, care a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de aproximativ 75 de milioane de euro, deţine şi o reţea de 22 de supermarketuri în Bucureşti, Buftea şi în Sinaia.

Angst deţine o cotă de 5-6% din piaţa internă a mezelurilor, estimată la peste un miliard de euro,potrivit lui Minea. Principalii competitori sunt Caroli, Crist-Tim, Tabco Campofrio şi Principal Company.

De 12 ani în producţie

Până înainte de Revoluţie, Sorin Minea, care deţine o avere de peste 11 milioane de euro, potrivit „Top 500 miliardari", realizat de „Forbes România",  activa ca medic veterinar. La începutul anilor '90, soţia s-a întâlnit, întâmplător, cu un coleg eleveţian de facultate. Ulterior, familia Minea a fost invitată în Elveţia, unde i-a cunoscut pe descendenţii familiei Angst, viitorii parteneri de afaceri. „Am început, iniţial, cu un transport de mezeluri din Elveţia. Apoi am demarat o mică producţie în România şi mi-am dat seama că va trebui să ne extindem", îşi aminteşte Minea. În anul 1992 a cumpărat fabrica de mezeluri din Buftea, contra sumei de 960.000 de dolari, iar un an mai târziu a demarat producţia. Patru ani mai târziu, Angst a cumpărat şi pachetul majoritar (90%) al fabricii de mezeluri crud-uscate Slasi din Sinaia, unde produce Salam de Sibiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite