Soarta Daewoo România, hotărâtă în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC) şi cei ai părţii sud-coreene vor clarifica, în următoarele două săptămâni, punctele rămase în litigiu în ceea ce priveşte

Avocaţii Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC) şi cei ai părţii sud-coreene vor clarifica, în următoarele două săptămâni, punctele rămase în litigiu în ceea ce priveşte condiţiile în care Daewoo Automobile va reveni în proprietatea statului.
General Motors va extinde licenţa de fabricaţie şi va livra în continuare, pe bază de comenzi, piese de schimb şi de prim-montaj pentru autoturismele fabricate la Craiova. MEC susţine că a primit garanţii din partea KAMCO, instituţia corespondentă Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului din România, că toate datoriile societăţii Daewoo Automobile Craiova către Daewoo Marea Britanie au fost cesionate către DWMotor Company.Daewoo Motor deţine un pachet de 51% din acţiunile societăţii de la Craiova. Diferenţa de 49% din capitalul social aparţine Automobile Craiova, la care statul controlează 72,4% din acţiuni. Guvernul a mandatat Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie să negocieze preluarea acţiunilor aflate în posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde, ulterior, pachetul majoritar unui investitor strategic. General Motors, Ford şi Renault-Nissan sunt numele vehiculate ca posibili investitori care ar putea prelua Daewoo Automobile România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite