VIDEO Smartphone-ul Nexus One, un eşec?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilul Nexus One al celor de la Google s-a vândut în prima lună de la apariţie în doar 80.000 de exemplare, faţă de cele 600.000 de unităţi ale primei variante a iPhone-ului, potrivit Wall Street Journal.

Doar 80.000 de pasionaţi de tehnologie au ales să-şi cumpere un mobil Nexus One în prima lună de la lansare, vânzările acestuia fiind depăşite de cele ale primei variante de iPhone şi de cele ale smartphone-ului Motorola Droid. Cei de la Apple au vândut 600.000 de telefoane iPhone, iar cei de la Motorola – 525.000 de unităţi, potrivit statisticilor Flurry. Mai mult, în prima săptămâna în care Nexus One a fost disponibil pe piaţă s-au comercializat doar 20.000 de exemplare.

Vânzările Nexus One vs iPhone

Vânzările Nexus One vs iPhone

Sursa foto: www.gizmodo.com

Analiştii spun că vânzările slabe arată faptul că Google încearcă să găsească un nou model de distribuire şi vânzare a Nexus One, dar încă nu au reuşit să găsească un o strategie viabilă. Astfel, Google a anunţat că vrea să comercializeze smartphone-ul bazat pe sistemul de operare Android direct consumatorilor, fără să impună un contract cu un operator de telefonie mobilă. În replică, Eric Schmidt, CEO-ul Google, spune că Nexus One va schimba modul în care lumea cumpără un telefon mobil. Însă, dacă luăm în considerare acest lucru, smartphone-ul este un eşec.


De ce sunt vânzările Nexus One atât de slabe?


-poate fi folosit cu 3G doar în reţeaua T-Mobile


-poate fi vândut doar online


-conexiunea 3G este dificilă


-serviciul de relaţii cu clienţii lasă de dorit

Conceptul Nexus One

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite