Situaţia de urgenţă din alimentarea cu gaze a fost ridicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de coordonare pentru siguranţa în aprovizionarea cu gaze a decis încetarea situaţiei de urgenţă din alimentarea cu gaze astăzi la ora 15.00, întrucât sunt îndeplinite condiţiile de livrare a gazelor la parametri normali, informează Ministerul Economiei.

"Furnizarea gazelor naturale către marii consumatori de gaze naturale va fi reluata treptat, in funcţie de evoluţia temperaturilor si cu menţinerea parametrilor normali de funcţionare a sistemului de transport gaze naturale", spun reprezentanţii ministerului.

Situaţia de urgenţă a fost instituită luni, ca urmare a temperaturilor extrem de mici care au dus la o creştere fără precedent a consumului de gaze din partea populaţiei.

Ca urmare a intituirii stării de urgenţă, livrările de gaze către cei mai mari consumatori, respectiv combinatele chimice, a fost întreruptă, iar termocentralele au trecut la utilizarea de combustibili alternativi, precum păcura şi cărbunele, pentru ca gazele să fie direcţionate către populaţie.

Potrivit Legii 346/2007 privind siguranţa în aprovizionarea cu gaze, populaţia are prioritate absolută în asigurarea consumului în situaţiile de urgenţă. Urmează, în această ordine, instituţiile care asigură serviciile medicale, unităţile de învăţământ, instituţiile de asistenţă sociale pentru îngrijirea copiilor, a persoanelor vârstnice şi a celor cu handicap, centralele termice care nu au posibilitatea de a folosi alt combustibil, precum şi instituţiile publice la nivel central şi local.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite