Situaţia de la RAFO se va tranşa în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma mai multor demersuri ale europarlamentarului Bernat Joan Mari, o delegaţie formată din reprezentanţi ai sindicatului şi patronatului de la RAFO Oneşti va fi invitată, în această

În urma mai multor demersuri ale europarlamentarului Bernat Joan Mari, o delegaţie formată din reprezentanţi ai sindicatului şi patronatului de la RAFO Oneşti va fi invitată, în această săptămână, la o întrunire ce se va desfăşura la Bruxelles, pentru a clarifica situaţia rafinăriei.
Într-o scrisoare adresată preşedintelui sindicatului din cadrul RAFO, Ion Marian, europarlamentarul a solicitat date noi în legătură cu stadiul negocierilor dintre reprezentanţii rafinăriei şi guvernul de la Bucureşti. Prin acest demers se doreşte, de fapt, clarificarea relaţiei dintre RAFO şi autorităţile statului român. "Uniunea Europeană nu va acorda nimănui gratuit o facilitate, dar nici nu va ignora ceea ce vine în contradicţie cu principiile ei. Or, ceea ce ni s-a sesizat vine în contradicţie cu legea", precizează, în documentul citat, deputatul de la Bruxelles. În continuare, el avertizează că "vom monitoriza situaţia, vom cere explicaţii guvernului român şi vom informa Parlamentul European". În final, deputatul de la Bruxelles atrage atenţia că "unităţile economice mari, de tipul RAFO, trebuie tratate echidistant, fără condiţii discriminatorii, întrucât numai în acest fel economia poate asigura progresul ţării şi stabilitatea ei în sistemul european".

Afacerea va fi întoarsă pe toate părţile
Contactat telefonic în legătură cu această problemă, liderul sindical Ion Marian ne-a declarat că la Bruxelles "vor fi analizate atât situaţia economică şi socială a rafinăriei, cât şi investiţiile şi procesul de reorganizare". Discuţiile se vor purta cu membrii aceleiaşi comisii de dialog (n.r. sindical-patronate), din cadrul Parlamentului European, care s-a ocupat şi până acum de RAFO. "În această săptămână vom afla data la care vom merge la Bruxelles - probabil, în jurul zilei de 10 octombrie - şi vom arăta că rafinăria stă bine din aproape toate punctele de vedere", conchide Ion Marian.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite