Sistemul fiscal al SUA, la răscruce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul american a aprobat, joia trecută, un nou set de reglementări fiscale menite să conducă, pe viitor, la evitarea unei noi crize economice.

Concret, prin restructurarea unor agenţii guvernamentale, dar şi prin stabilirea unor politici care să reglementeze activitatea agenţiilor de rating, a băncilor şi a pieţei de consum, oficialii de la Washington speră să alunge temerile populaţiei cu privire la o posibilă repetare a situaţiei grave din 2008.

În fapt, dacă reglementările vizate vor deveni lege, atunci instituţiile financiare vor fi mai atent supravegheate de stat, lucru care a stârnit deja reacţia unor bancheri americani, care reclamă faptul că o astfel de politică nu ar conduce la nicio îmbunătăţire a relaţiei dintre bănci şi clienţi.

Pe de altă parte, agenţiile de rating existente pe piaţă, care au fost aspru criticate în ultima vreme, mai ales de unele state europene, ar urma să fie puternic concurate de noile organisme. Totuşi, măsurile aprobate de Senat mai au nevoie de acceptul preşedintelui Obama, dar şi al Camerei Reprezentanţilor pentru a putea fi puse în practică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite