Sistem digital de monitorizare a bunurilor accizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România ar putea implementa, în 2009, un sistem computerizat pentru monitorizarea tranzacţiilor cu bunuri accizabile, compatibil cu prevederile Uniunii Europene. Potrivit Agenţiei Naţionale

România ar putea implementa, în 2009, un sistem computerizat pentru monitorizarea tranzacţiilor cu bunuri accizabile, compatibil cu prevederile Uniunii Europene. Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), sistemul denumit EMCS (Excise Movement Control System) ce va permite simplificarea mişcărilor intra-comunitare a bunurilor în regim suspensiv ar putea deveni operaţional în Romania, în 2009.

În prima parte a acestui an ANAF va demara o serie de activităţi de informare a operatorilor români de produse accizabile. Noul sistem va introduce o procesare electronică a declarării, monitorizării şi descărcării mişcărilor intracomunitare de produse accizabile aflate în regim suspensiv, înlocuind astfel procedurile bazate pe hârtii, actualele documente administrative de însoţire (DAI) urmând a fi înlocuite cu documente procesate electronic. Înregistrarea va fi recepţionată în timp real şi va fi validată de către administraţiile statelor membre de expediţie şi destinaţie. La momentul sosirii produselor, destinatarul va completa un raport de recepţie electronic, care va fi transmis către expeditor pentru închiderea circuitului, în mod asemănător fiind informate si administraţiile statelor membre.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite