Sindicatele amână până luni discutarea memorandumului cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discutarea memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) în Consiliul Economic şi Social (CES) a fost amânată pentru luni, la solicitarea sindicatelor. Declaraţia aparţine preşedintelui CES, Florian Costache. “Vom discuta cu sindicatele memorandumul cu FMI, luni, după ora 13:00. Patronatele sunt de acord cu această amânare”, a spus Costache.

Liderii confederaţiilor sindicale au cerut miercuri preşedintelui CES să amâne pentru luni şedinţa plenului CES pentru discutarea memorandumului cu FMI, deoarece nu au primit încă datele de la Ministerul Finanţelor privind cifrele exacte pe care se fundamentează măsurile de austeritate. Preşedinţii celor cinci confederaţii sindicale s-au întâlnit, miercuri, pentru a stabili propunerile pe care le vor prezenta la Consiliul Economic şi Social în cazul scrisorii de intenţie cu FMI.

Sindicatele au propus ca vineri să lucreze comisia de specialitate a CES, iar întrunirea extraordinară a plenului Consiliului să fie reprogramată pentru luni, în cazul în care datele vor ajunge la sindicate miercuri sau joi. Liderii sindicali au precizat că CES nu poate da un aviz în cazul scrisorii de intenţie cu FMI dacă cei 15 reprezentanţi ai sindicatelor în Consiliu nu participă la şedinţa plenului. Scrisoarea de intenţie cu FMI va putea trece de CES şi fără acordul sindicatelor, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului, Florian Costache.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite