Siemens va furniza 260 de turbine eoliene către Enel, inclusiv pentru proiecte în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul industrial german Siemens a anunţat că a încheiat un acord cu Enel Green Power prin care va furniza companiei italiene 260 de turbine eoliene pentru diverse proiecte europene, inclusiv din România.

Turbinele au o capacitate cumulată de 600 de MW şi pot asigura energie pentru peste 350.000 de gospodării, se arată într-un comunicat al Siemens. Generatoarele vor fi livrate în perioada 2011-2014.

Turbinele sunt solicitate de Enel Green Power, subsidiară a grupului italian Enel, pentru ferme eoliene din Italia, Franţa, Peninsula Iberică, Grecia, România şi Bulgaria.

Acordul prevede posibilitatea altor livrări de turbine cu o capacitatate totală de 600 de MW.

Enel Green Power a anunţat în luna septembrie că intenţionează să investească 5,2 miliarde de euro până în 2014 în mai multe state, printre care şi România, pentru dezvoltarea de energie eoliană şi extindere.

Enel Gren Power România dezvoltă împreună cu grupul Elcomex, deţinut de omul de afaceri Ion Grecu, un parc eolian în Dobrogea. Proiectul eolian va avea 272 de MW şi va fi situat în judeţul Constanţa, la circa 30 kilometri de coasta Mării Negre.

Totodată, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a autorizat în luna iunie Enel Green Power România să construiască un parc eolian de 34 MW la Valea Nucarilor, judeţul Tulcea.

Grupul Enel este prezent din 2005 pe piaţa românească a distribuţiei şi furnizării de electricitate, unde deţine trei foste filiale ale Electrica, respectiv Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite