Shoppingul prin Europa - trendy pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

îl dau cei care se întorc în ţară cu bagajele încărcate de haine, încălţăminte şi diverse accesorii. Spre exemplu, 12 euro pentru o pereche de pantofi sport pentru bărbaţi, din colecţia

îl dau cei care se întorc în ţară cu bagajele încărcate de haine, încălţăminte şi diverse accesorii. Spre exemplu, 12 euro pentru o pereche de pantofi sport pentru bărbaţi, din colecţia de vară de la Zara, este un preţ care nu poate fi neglijat de cei care nu ţin neapărat să fie în pas cu ultima modă. Merită să-ţi faci cumpărăturile şi din noile colecţii ale diferitelor mărci medium care la noi trec drept medium plus. Noutăţile absolute se plătesc însă pe măsură.

Cine merge afară
Turismul de shopping încă nu deţine o pondere importantă din deplasările românilor în străinătate, date fiind şi costurile cu transportul şi cazarea, pe lângă banii pentru cumpărături. Grosul este dat de cei care îşi petrec vacanţele afară, ca şi de angajaţii multinaţionalelor, care preferă magazinele din marile oraşe europene. "Traficul a crescut cu 20% în perioada lunilor iulie şi august, mai ales datorită turismului de vacanţă. O contribuţie la această creştere au avut şi românii întorşi de la muncă din străinătate, care acum fac drumul invers", ne-a declarat Paula Ardelean, directorul de marketing al companiei Carpatair.
În privinţa calităţii pachetului turistic, "cei care aleg să se cazeze într-un hotel de două sau trei stele se deplasează cu o cursă low-cost, în timp ce cazarea la patru-cinci stele se vinde mai degrabă cu un bilet de avion pentru o cursă de linie", ne-a declarat Aurelian Bratosin, directorul agenţiei Butterfly Turism.

Spune-mi ce vrei să-ţi cumperi, ca să-ţi spun unde pleci
Pentru cei care preferă ţinutele casual aparţinând unor branduri medii, Spania este ţara în care se pot face cumpărături de calitate cu bani puţini. Un adevărat paradis al chilipirurilor vestimentare se găseşte în insulele Tenerife, datorită fiscalităţii reduse. Pantofi, genţi şi accesorii din piele, la preţuri bune, se cumpără din Italia şi Spania, iar produsele respective sunt de foarte bună calitate. Cel mai bun raport preţ/calitate se obţine la Paris, însă lucrurile exclusiviste se cumpără numai de la Milano. Pentru cine ştie să caute în magazinele vieneze, cămăşi bărbăteşti Kenzo sau Givenchi se pot cumpăra chiar şi cu 50 de euro, faţă de 130 de euro - preţul întreg. Adevărate surprize oferă însă bazarele turceşti, unde ochiul cunoscătorului poate descoperi articole şic din ţesături naturale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite