Sfaturi de la economişti pentru ieşirea din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Redresarea economiei ar putea fi realizată prin îmbunătăţirea capitalului uman, accelerarea absorbţiei fondurilor europene şi creditarea responsabilă, cred experţii.

Jeffrey Franks, şeful Delegaţiei FMI în România, şi Daniel Dăianu, profesor de economie, şi-au prezentat ieri opiniile în legătură cu oportunităţile pe care le are România pentru a se menţine pe linia de plutire şi a reveni pe creştere economică. Recent, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat o serie de „învăţături" pentru cei care vor să depăşească problemele actuale cauzate de criză.

În esenţă, economiştii amintiţi mai sus recomandă o mai bună fructificare a resurselor, de care nu ducem lipsă, o mai atentă organizare a activităţilor în companiile şi instituţiile publice şi o direcţionare a investiţiilor cu prioritate către domeniile care pot antrena creşterea economică.

De asemenea, economiştii mizează pe calitatea forţei de muncă din România (Jeffrey Franks), pe „provocarea" atragerii de fonduri europene pentru infrastructură (Daniel Dăianu) şi pe folosirea cu mai multă responsabilitate a banilor împrumutaţi din bănci (Mugur Isărescu). 

Click pe foto pentru a vedea recomandările celor trei economişti

Click pe foto pentru a vedea recomandările celor trei economişti
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite