Serviciu special anticorupţie la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat ieri o hotărâre în baza căreia, în cadrul ANAF, se va constitui o divizie specială numită Direcţia Generală de Integritate.

Noul departament va avea ca principale atribuţii crearea unor mecanisme de luptă împotriva fraudării sistemului fiscal şi împotriva corupţiei din sistem precum şi participarea la elaborarea documentelor strategice din domeniul luptei anticorupţie şi la monitorizarea aplicării acestor documente.

Preşedintele ANAF, Şerban Pop, a declarat pentru „Adevărul" că unul dintre factorii de risc la adresa unei colectări eficiente a veniturilor la bugetul de stat este „vulnerabilitatea la corupţie". De aceea, „Direcţia de Integritate din cadrul ANAF pune la punct mecanisme de luptă împotriva acestui fenomen, pentru a asigura o mai bună colectare a veniturilor la bugetul statului şi o relaţie corectă între contribuabili şi reprezentanţii ANAF", a spus şeful Fiscului.

„România are de atins mai multe obiective prevăzute în Strategia Naţională anticorupţie, precum şi unele angajamente faţă de autorităţile europene. Până acum, nu a existat în cadrul ANAF o structura care să aibă ca unic obiectiv lupta împotriva coruptiei. Diminuarea vulnerabilităţilor la corupţie va conduce la creşterea veniturilor bugetare", a conchis Şerban Pop.

Numărul de posturi va fi menţinut

Direcţia Generală de Integritate va funcţiona în directa coordonare a preşedintelui ANAF, urmând să fie elaborate acte administrative privind aprobarea structurii organizatorice şi a numărului total de posturi, precum şi elaborarea unor noi fişe de post. Noua structură va fi înfiinţată cu încadrarea în numărul de posturi aprobat pentru Ministerul Finanţelor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite