Senat: Impozitul auto va ţine cont de marcă, tip şi motorizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au aprobat, miercuri, folosirea unui nou mod de calcul pentru impozitul pe autovehicule, unul care va ţine cont de marcă, tip şi motorizarea autoturismului.

Parlamentarii au adoptat, cu 45 de voturi "pentru", 40 "împotrivă" şi o abţinere, propunerea legislativă privind modificarea modului de calcul al impozitului pe autovehicule, proiect iniţiat de către deputatul PSD, Robert Sorin Negoiţă.

Deputatul a propus, prin iniţiativa legislativă, ca baza de impozit să fie valoarea maşinii, iar ministerul finanţelor să întocmească un catalog în care va stabili valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip, motorizare (eventual nivel de dotări opţionale).

Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75% din valoarea maşinii.

Senatul a adoptat acest proiect în ciuda raportului negativ al Comisiei pentru buget. Cricile senatorilor finanţişti sunt că valorile autorurismelor trebuie să fie întocmite de experţi tehnici şi nu de Ministerul Finanţelor, aşa cum propune iniţiatorul.

Senatul este prima Cameră sesizată. Proiectul a fost trimis pentru aprobare Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite